Utrecht eist duidelijkheid van Swansea

FC Utrecht wil dat Swansea City duidelijkheid verschaft over de transfer van Michel Vorm naar Tottenham Hotspur. De club uit de Domstad laakt de handelswijze van de Welshmen.

FC Utrecht heeft een doorverkooppercentage van ruim dertig procent bedongen bij de transfer van Vorm (30) naar Swansea City. De doelman verhuisde in 2011 naar Swansea. De 15-voudig international tekende onlangs een 4-jarig contract bij Tottenham Hotspur. Over de transfersom bestaat geen duidelijkheid.

FC Utrecht heeft daarom de Federatie van Betaaldvoetbal Organisaties (FBO) en een Engels advocatenkantoor ingeschakeld, meldt Voetbal International. Algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht nam deze week contact op met Swansea City-voorzitter Huw Jenkins, die stelde dat Vorm bij een ruil met Spurs betrokken was.

Ook verdediger Ben Davies verruilde Swansea City voor Tottenham en Gylfi Sigurdsson bewandelde de omgekeerde weg. Door de ruildeals is niet duidelijk hoeveel Spurs heeft betaald voor Vorm. De doelman had in Wales nog een contract voor twee jaar. Op de clubsite meldde Swansea City eerder dat de keeper was verkocht 'voor een niet nader te noemen transferbedrag'.

De transferwaarde van de Oranje-international bedraagt naar verluidt zeven miljoen euro. FC Utrecht hoopt met hulp van de FBO en de Engelse advocaten openheid van zaken te krijgen. Swansea City heeft nog niet gereageerd. FC Utrecht overweegt deze week contact op te nemen met de UEFA en de FIFA.