De Boer ving bot bij Van der Vaart

Frank de Boer heeft tevergeefs geprobeerd Rafael van der Vaart over te halen naar Ajax terug te keren. De middenvelder gaf aan zijn contract bij Hamburger SV te respecteren. Ajax-trainer De Boer zag in routinier Van der Vaart (31) een gewenste ervaren versterking voor de regerend landskampioen.

De 109-voudig international speelde tussen 2001 en 2005 156 wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdamse club. Van der Vaart doorliep in het verleden de jeugdopleiding van Ajax. Robert Geerlings, zaakwaarnemer van Van der Vaart, bevestigt tegenover Voetbal International dat De Boer de middenvelder telefonisch heeft benaderd. Van der Vaart liet in het gesprek weten dat hij bij HSV wil blijven. De aanvoerder van Die Rothosen heeft nog een contract tot volgend jaar zomer.

HSV hoopt met de hulp van suikeroom Klaus-Michael Kühne komend seizoen uit een diep dal te klimmen. Van der Vaart ontsnapte vorig seizoen met de club uit Hamburg aan de eerste degradatie in de historie van de club. HSV wist zich via de playoffs te handhaven. Kühne besloot zeventien miljoen euro te reserveren voor transfers.

Niklas Moisander staat op de nominatie om naar de Bundesliga-club te vertrekken. De aanvoerder van Ajax gaf eerder deze zomer al aan open te staan voor een transfer naar het buitenland. Ajax start het nieuwe Eredivisie-seizoen komende zondag met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.