Saymak: "Hoop op Inter of Spurs"

PEC Zwolle mag zich dit seizoen bewijzen in de Europa League. Middenvelder Mustafa Saymak hoopt op een mooi affiche in de playoffs voor het Europese bekertoernooi. PEC Zwolle is als bekerwinnaar geplaatst voor de playoffs van de Europa League.

De club uit Overijssel weet vrijdag na de loting wie de tegenstander is op weg naar de groepsfase. De ploeg van coach Ron Jans, die zondag de Johan Cruijff Schaal won ten koste van Ajax, komt op 21 en 28 augustus in actie.

Tussen de mogelijke tegenstanders bevinden zich grote clubs. "Ik hoop op een topclub. Het lijkt me geweldig om tegen Internazionale of Tottenham Hotspur te spelen. Hoe vaak krijg je als speler van PEC Zwolle de kans het tegen zulke tegenstanders op te nemen?", zei Saymak tegenover Voetbal International.

De Zwollenaren stromen net als FC Twente in tijdens de playoffronde. Mocht PSV donderdag afrekenen met het Oostenrijkse Sankt Pölten, dan voegen de Eindhovenaren zich bij PEC Zwolle en FC Twente. De Brabanders wonnen de thuiswedstrijd vorige week donderdag dankzij een doelpunt van Luuk de Jong (1-0).

Feyenoord speelt woensdagavond in de derde voorronde van de Champions League tegen Besiktas. De Rotterdammers moeten een 1-2 thuisnederlaag goed maken in de return in Istanbul. Mocht dat niet lukken, dan stroomt het team van Fred Rutten door naar de playoffs voor de minder lucratieve Europa League.