Verdachte dossierlek Schumacher hangt zich op

De man die ervan wordt verdacht het medisch dossier van Michael Schumacher te hebben gestolen, heeft in zijn cel zelfmoord gepleegd. Zwitserse aanklagers hebben dat woensdag gezegd. De dinsdag aangehouden man werd woensdagochtend dood gevonden in een cel in een politiebureau in Zürich.

De verdachte werkt bij het bedrijf dat Schumacher in juni van een ziekenhuis in Grenoble naar een ziekenhuis in Zwitserland vervoerde. Kort daarna maakte de manager van de Duitse oud-F1-coureur bekend dat iemand medische documenten over hem te koop had aangeboden aan de media.

Zowel Schumachers familie als het bedrijf diende een klacht in. De politie in Zwitserland begon daarop een onderzoek waarna dinsdag een verdachte werd gearresteerd.

Michael Schumacher kwam eind vorig jaar bij het skiën ten val en raakte in coma. Pas na maanden kwam hij bij en in juni was hij stabiel genoeg om naar Zwitserland te worden vervoerd. Daar kan hij dichter bij huis verder revalideren. Het is onduidelijk hoe hij eraan toe is.