'Wembley krijgt finale EK2020 na afhaken München'

De finale van het Europees kampioenschap voetbal in 2020 lijkt op Wembley in Londen gespeeld te gaan worden. Het bid voor de finale in München lijkt te worden teruggetrokken om zo Duitsland meer kans te geven op het EK in 2024. Het EK in 2020 zal in dertien steden door heel Europa worden gespeeld het zestigjarig bestaan van het Europees kampioenschap te vieren. 

Duitsland wil het EK van 2024 hebben en om de kansen voor dat toernooi te vergroten zal de Duitse voetbalbond (DFB) voor het EK in 2020 alleen een gooi doen naar de groepwedstrijden in plaats van een bod op de halve finales en finale. Ook Amsterdam is in de race voor drie groepswedstrijden en een wedstrijd uit de achtste of kwartfinale. 

In juni zouden er al gesprekken gevoerd zijn tussen de DFB en de FA over de mogelijke terugtrekking van het Duitse bid. Volgens de president van de DFB Wolfgang Niersbach liggen alle opties op tafel. "We staan er open in", aldus Niersbach. "Ik ben er van overtuigd dat zowel München als Londen op de kaart staan voor het EK in 2020. Discussies over de finale zijn nog in volle gang, maar we staan er ontspannen in." 

Voor het EK in 2024 zal Duitsland sowieso concurrentie krijgen van Turkije. Andere landen hebben nog geen echte interesse getoond. Duitsland organiseerde het WK in 2006. Turkije wilde al in 2012 en 2016 het EK organiseren, maar viel iedere keer buiten de boot.