Manchester United wil zich versterken met N. de Jong

Manchester United is geïnteresseerd in Nigel de Jong en heeft tien miljoen euro over voor de middenvelder van AC Milan. United heeft een eerste stap gezet om Nigel de Jong voor tien miljoen euro naar Old Trafford te halen, weet Goal.

Vice-voorzitter Ed Woodward had dinsdag een ontmoeting met de vertegenwoordigers van De Jong in Londen. De verdedigende middenvelder staat open voor een transfer naar The Red Devils. De Jong speelde onder Louis van Gaal een sterk WK in Brazilië en kan nu herenigd worden met de kersverse manager van The Mancunians.

De middenvelder van AC Milan raakte tijdens de achtste finales van het WK tegen Mexico geblesseerd aan zijn lies. Zijn WK leek voorbij, maar hij herstelde bijzonder snel en was er in de halve finale tegen Argentinië weer bij. De Jong speelde een belangrijke rol namens Oranje op het mondiale eindtoernooi en werd na de wedstrijd tegen Australië geprezen door de bondscoach. "Ik zeg er normaal niks over, maar Robben werd uitgeroepen tot beste speler. Daar was ik het niet mee eens. Ik vond dat dat Nigel de Jong was."

Van Gaal wil nog altijd Kevin Strootman naar Manchester United halen. De manager heeft dat bij de clubleiding aangegeven en benadrukt dat hij wil wachten op het moment dat de Nederlandse middenvelder van AS Roma volledig is hersteld van zijn knieblessure. Woodward heeft op zijn beurt Van Gaal gezegd dat het mogelijk is om De Jong aan te trekken. Dat ziet Van Gaal wel zitten en hij heeft dan ook groen licht gegeven voor de komst van de voormalige speler van Manchester City.