Rutten neemt talenten in bescherming

Feyenoord-trainer Fred Rutten maakt zich niet druk over de potentie van zijn pupillen. Feyenoord ging met 3-1 ten onder tegen Besiktas, mede door fouten van enkele jongelingen. Rutten wil echter niet dat zijn spelers een schuldgevoel krijgen. "We hebben als ploeg verloren", zegt de oefenmeester in gesprek met ANP.

"We hebben best goed gereageerd op die nederlaag van vorige week. 'Maar het was niet voldoende. We hadden veel balbezit maar kregen niet veel kansen. En we maakten fouten", geeft de coach toe. Feyenoord verloor vorige week met 1-2 van de Turkse club.

Rutten neemt Sven van Beek en Terence Kongolo niets kwalijk. De twee talenten stonden aan de basis van de nederlaag die Feyenoord in Turkije leed. Zowel Van Beek als Kongolo maakte een opzichtige fout waaruit een tegendoelpunt ontstond.

"We hebben met open vizier gespeeld", aldus Rutten. "Zo'n jongen als Van Beek heeft zeker potentie. Dit hoort ook bij zijn ontwikkeling. We moeten niet te lang stilstaan bij deze nederlaag. Over 2 dagen moet het hoofd leeg zijn. Komend weekeinde wacht ADO Den Haag alweer."

Demba Ba scoorde drie keer voor Besiktas. Feyenoord slaagde er via Elvis Manu maar één keer in om te scoren.