Robben maakt weer minuten bij Bayern

Arjen Robben is weer terug binnen de lijnen bij Bayern München. De vleugelaanvaller viel in tijdens een oefenduel van Bayern München tegen een sterrenteam uit de MLS.

De Duitse recordkampioen verblijft momenteel in de Verenigde Staten voor een oefentrip en voor Robben een mooie gelegenheid om zijn rentree te maken. Door het WK was de Oranje-international pas laat terug van vakantie.

Dat gold overigens ook voor zijn Duitse teamgenoten die met Die Mannschaft de wereldtitel veroverden in Brazilië. Daarom had Pep Guardiola een veredeld B-elftal het veld ingestuurd en maakten de meeste sterren pas later in de wedstrijd hun opwachting.

Nieuweling Robert Lewandowski zette Bayern al na acht minuten op voorsprong. De Poolse spits toonde zich de gehele voorbereiding al vlijmscherp en kwam ook tegen de MLS All Stars weer tot scoren.

Maar na rust kantelde de wedstrijd en kwamen de Amerikanen via Bradley Wright-Phillips op 1-1. Landon Donovan, die een verleden heeft bij Bayern, tekende in de 70e minuut voor de winnende treffer. Vier minuten voor het einde mocht Robben invallen, maar hij kon aan de eindstand niets meer veranderen.

Guardiola was na afloop van het duel overigens erg kwaad over het harde spel van het All Star-team. Derhalve wilde hij trainer Caleb Porter na de wedstrijd niet de hand schudden.