[EL] Uitslag Sankt Pölten - PSV

PSV heeft in de uitwedstrijd tegen Sankt Pölten de play-offs in de voorronde voor de Europa League bereikt. Invaller Memphis Depay speelde daarin een grote rol (2-3).

Dat PSV in Oostenrijk geen heel zware kluif aan Sankt Pölten zou krijgen, was na de wedstrijd in Eindhoven (1-0 winst) eigenlijk al duidelijk. Anderzijds: het was 'maar' 1-0 en bij een treffer zou de tweedeklasser er vanzelf weer in gaan geloven. Een vroege Eindhovense goal zou dus lekker zijn.

Die kwam er niet. Het duurde 28 minuten voor Jürgen Locadia de ban brak. Daarvoor was Sankt Pölten een paar keer voor de goal van Jeroen Zoet geweest: met een vrije trap van Hofbauer, gepakt door de doelman en met een schot van Holzmann dat over ging. Nadat Luciano Narsingh een kans had gemist, omdat hij er al niet meer op had gerekend dat de voorzet van Luuk de Jong (waar twee verdedigers onderdoor gingen) hem zou bereiken, zorgde Adam Maher voor een doorbraak.

Maher, vorig seizoen vaak beschimpt vanwege zijn matige vorm, veroverde de bal heel sterk ter hoogte van de middenlijn en gaf hem mee aan Ritzmaier. De Oostenrijker had Luuk de Jong en Locadia als afspeelmogelijkheden en koos voor die laatste: de linksvoor had geluk dat zijn schot in de verre hoek nog van richting werd veranderd: 0-1. PSV kon de play-offs voor Europa League-voetbal zo ruiken, al was het niet gepaard gegaan met sprankelend spel.

Na de onderbreking veranderde er aan het spelbeeld weinig. PSV creeërde nauwelijks iets en de Oostenrijkers vonden het prima om de schade beperkt te houden. Toch hadden zij na 56 minuten reden om te hopen op meer. Daniel Lucas Segovia mocht van veraf met een schuiver scoren, doordat Zoet niet op tijd goed stond. De PSV-goalie kreeg dit duel één opgave en het was meteen een goal.

Echt angstig werd PSV niet van de 1-1 tussenstand, maar het was wel de reden waarom Phillip Cocu na een uur toch WK-ster Memphis Depay binnen de lijnen bracht. Hij zou, als de nood niet hoog was, worden gespaard. Juist Depay zorgde voor dat beetje extra waardoor PSV, zonder echt te imponeren, toch met een zege huiswaarts ging. Na terugleggen van Locadia, kon Depay de bal achter Riegler frommelen. Amper een minuut later was hij, zonder de bal uit een halve omhaal vol te raken, aangever bij de binnentikker van Luuk de Jong (1-3). Kerschbaumer kon in de slotminuut nog 2-3 binnenschuiven, op aangeven van Manuel Hartl.

Sankt Pölten

2 - 3

PSV

 56' Segovia
 90' Kerschbaumer
   28' Locadia 
 69' Depay 
 70' L.de Jong 
 
 Gele kaart: Hartl (Sankt Pölten), Bruma (PSV)
 
Stadion: NV Arena, Sankt Pölten
Toeschouwers: 8000
Arbiter: Soares Dias (Por)
 
Opstelling:   Opstelling:
Riegler
Grasegger
Huber
Wisio
Stec (Hartl/77)
Hofbauer
Parada Calvillo (Ambichl/46)
Kerschbaumer
Holzmann
Noel (Fucik/73)
Segovia
  Zoet
Brenet
Bruma
Hendrix
Tamata
Hiljemark
Maher
Ritzmaier (Vloet/81)
Narsingh (Depay/62)
L.de Jong
Locadia (Arias/74)