Celtic in voorronde Champions League door fout Legia

Celtic mag wellicht toch hopen op een nieuw avontuur in de Champions League. Dat komt door een administratieve fout van Legia Warschau.

Celtic werd in de voorrondes van het miljoenenbal met 4-1 en 2-0 verslagen door Legia Warschau. De Poolse club liet deze week in de return echter een speler invallen die niet speelgerechtigd was. Bartosz Bereszynski maakte vier minuten voor tijd zijn opwachting.

De speler had nog een schorsing van drie duels openstaan, die hij vorig seizoen kreeg na een rode kaart in de Europa League. Bij Legia Warschau dachten ze dat de schorsing voorbij was, aangezien Bereszynski in de vorige ronde tegen St. Patrick's Athletic en in de heenwedstrijd tegen Celtic niet speelde.

Volgens de regels van de UEFA zit een speler pas een schorsing uit, als hij daadwerkelijk is ingeschreven. Bereszynski stond tegen St. Patrick's Athletic niet op de spelerslijst, omdat hij toch niet mocht meedoen.

Op de officiële website maakte Legia Warschau bekend dat de UEFA een onderzoek heeft ingesteld en dat de club een verklaring opstuurt naar de Europese bond. Mogelijk worden de Polen gediskwalificeerd en mag Celtic dus toch naar de volgende ronde.

Update 11.15 uur

De UEFA heeft bevestigd dat Celtic inderdaad mee mag doen aan de voorronde van de Champions League. Dat meldt onder meer de BBC vrijdagochtend.