Jans: "Staan weer mooie spelers op"

Coach Ron Jans was tevreden over het optreden van PEC Zwolle tegen FC Utrecht. De Zwollenaren waren met 2-0 te sterk in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. PEC Zwolle won in eigen huis dankzij doelpunten van Jesper Drost en invaller Soufian Moro.

Jans genoot van de ontknoping van het openingsduel in de Eredivisie.  "We hebben veel spelers verloren, maar er staan toch weer mooie spelers op. Dat is heel mooi", zei de coach van de winnaar van de Johan Cruijff Schaal tegen FOX Sports.

Jans liet aanwinst Jody Lukoki debuteren. De aanvaller, overgekomen van Ajax, was de aangever bij het doelpunt van Drost. "Jody was erg dreigend en bleef vooral in de eerste helft maar gaan. Hij had een halve assist op de openingstreffer. Daar ben ik erg tevreden over", aldus Jans, die Kamohelo Mokotjo zag vertrekken.

De Zuid-Afrikaan werd na de zege op FC Utrecht in het zonnetje gezet en Jans sprak de middenvelder, die naar FC Twente verkast, nog toe. De trainer denkt dat PEC Zwolle ondanks het vertrek van de sterkhouder weer hoge ogen kan gooien. "We hadden een fantastische voorbereiding. Dit is een groep die in zichzelf wil investeren."

"Iedereen kent zijn rol. Dat is lekker voor een trainer. Eigenlijk hadden we al na twintig minuten op voorsprong moeten komen. In de tweede helft was het duel meer in balans. Gelukkig maakten we toen alsnog het verschil", besluit Jans, die vorig seizoen met PEC Zwolle de KNVB Beker won en eind deze maand tegen Sparta Praag speelt in de Europa League.