Mogelijk vier nieuwe sporten op 'alternatieve Spelen'

In 2021 worden er mogelijk vier nieuwe sporten toegevoegd aan het programma van de World Games, als deze in de Russische stad Ufa worden gehouden. De World Games worden elke vier jaar gehouden en bevatten vooral sporten die niet op het programma van de Olympische Spelen staan. 

In 2013 in Cali stonden onder meer sporten als strandhandbal, vinzwemmen, wakeboarding en kanopolo op het schema van de World Games. Ook werden er medailles verdeeld in rugby sevens en squash, sporten die in Rio de Janeiro in 2016 op de Olympische Spelen betwist zullen worden.

Vorig jaar haalde Nederland twee gouden medailles: Oranje was het beste in het korfbal en de mannen tot 700 kilogram wonnen goud bij het touwtrekken.

De World Games van 2017 worden in het Poolse Wroclaw gehouden, maar de stad voor 2021 is nog niet bekend. Er zijn drie steden die een bid ingediend hebben: Ufa in Rusland, Lima in Peru en het Amerikaanse Birmingham. Aan het begin van 2015 wordt in Lausanne bepaald in welke stad het evenement gehouden zal worden. De beslissing zal echter pas in de lente in Sochi bekendgemaakt worden.

Ufa ligt in de Republiek Bashkortostan en de leider daarvan, Rustem Khamitov, heeft bekendgemaakt dat er vier nieuwe sporten toegevoegd zullen worden als de World Games naar Ufa komen. Het gaat daarbij om minigolf, Kurash - een Centraal-Aziatische vorm van worstelen -, 3x3 basketbal en zomerbiatlon. Bij het 3x3 basketbal wordt er met drie spelers per team op één basket gespeeld. Het zomerbiatlon bestaat uit rollerski's en, net als in de winter, schieten.