Schansspringheld Kasai (42) gaat voor wereldtitel

Schansspringer Noriaki Kasai heeft zich als volgende doel gesteld om in februari 2015 wereldkampioen te worden. Dat zegt de Japanse legende tegenover media in zijn thuisland. Het WK wordt volgend jaar in het Zweedse Falun gehouden.

Kasai schreef dit jaar in Sochi geschiedenis door op zijn zevende Olympische Spelen eindelijk de door hem zo felbegeerde individuele medaille te pakken: Hij werd tweede op de grote schans en pakte daarnaast nog brons in de landenwedstrijd. Sindsdien wordt hij in Japan overal aangeduid met 'Legende'.

De inmiddels 42-jarige Kasai is echter nog lang niet van plan om te stoppen en heeft het vizier al gericht op de Spelen in Pyeongchang in 2018. Naar eigen zeggen is zijn doel om daar voor de ogen van zijn zoon - waar zijn verloofde nu zwanger van is - olympisch goud te winnen.

Nori liep tijdens de Spelen in Sochi wel een knieblessure op, waar hij nu pas van hersteld lijkt te zijn. Sinds juli is hij weer serieus aan het trainen en in eigen land doet hij weer mee met de regionale wedstrijden. "Ik was bij de eerste wedstrijden zenuwachtig, maar achteraf ook tevreden. Na hooguit tien goede trainingssprongen in de laatste maanden ben ik tevreden over de resultaten", aldus Kasai.

De Japanner is sinds zijn terugkomst uit Sochi bijna non-stop druk geweest met allerlei evenementen, ontmoetingen en andere - aan zijn medailles gerelateerde - activiteiten. Toch wil hij voor komende winter de scherpte weer terugkrijgen. "Het sterke gevoel van het vorige seizoen is er nog. Voor komende winter ga ik voor de wereldtitel en voor het verbreken van mijn eigen record van oudste winnaar in de World Cup", besluit Kasai.