De Boer heeft Duarte en Zivkovic niet nodig

Frank de Boer zal zondagmiddag in de topper tegen Vitesse geen beroep doen op Lerin Duarte en Richairo Zivkovic. Beide spelers zijn niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het treffen met de Arnhemmers.

De Boer, die Ricardo van Rhijn en Viktor Fischer vanwege blessures niet tot zijn beschikking heeft, geeft de voorkeur aan andere spelers. Zo krijgt Anwar El Ghazi mogelijk nog een kans om zich te laten zien. De 19-jarige flankspeler maakte veel indruk tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen, en kreeg vorige week in de Johan Cruijff Schaal de kans om zijn kwaliteiten te tonen. Toen bleef het bij een ongelukkige invalbeurt.

Zondag krijgt El Ghazi, die naar aanleiding van zijn goede vorm in de voorbereiding definitief werd overgeheveld naar de hoofdmacht, wellicht een nieuwe kans. Zivkovic en Duarte spelen maandagavond met Jong Ajax.

De Boer verwelkomt daarnaast drie nieuwe spelers in zijn wedstrijdselectie. Jasper Cillessen, Daley Blind en Joël Veltman sloten vanwege het WK later aan bij de groep, maar zijn inmiddels speelklaar, getuige hun plek in de wedstrijdselectie.