Thuisfavoriet Majka pakt eindwinst in Polen

Rafal Majka heeft zaterdag de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De thuisfavoriet van Tinkoff-Saxo verdedigde in de afsluitende tijdrit in Krakau met succes zijn leidende positie. Zijn belangrijkste uitdagers, de Spanjaarden Jon Izagirre en Benat Intxausti van Movistar, sluiten de ronde af als nummers twee en drie.

De Belg Kristof Vandewalle toonde zich de sterkste in de race tegen de klok. De Trek-renner volbracht de 25 kilometer in 29.18,09 minuten. De Italiaan Adrian Malori was drie tellen langzamer en werd tweede, voor de Brit Stephen Cummings.

Majka domineerde in eigen land in de bergritten. Hij was donderdag al de beste en veroverde een dag later de leiderstrui door de koninginnenrit te winnen. In de tijdrit maakte Izagirre nog wel tijd goed, maar de Spaans kampioen op de weg bleef steken op acht seconden in het klassement. Intxausti had 22 tellen achterstand.

De 24-jarige Majka beleeft een uitstekend seizoen. Vorige maand won de Pool twee etappes en het bergklassement in de Tour de France.

Robert Gesink kan met een goed gevoel terugkijken op zijn eerste race sinds een hartritmestoornis operatief werd verholpen. De Varssevelder eindigde als achtste op 1.41 minuten van Majka.