Kostic voor zes miljoen euro naar Stuttgart

De transfer van Filip Kostic van FC Groningen naar VfB Stuttgart is beklonken. Dat melden de Groningers zaterdag. De Bundesligaclub maakt zes miljoen euro over, met een bonusregeling die kan oplopen tot maximaal een miljoen euro. Groningen heeft daarnaast een doorverkooppercentage bedongen van vijftien procent.

De clubs bereikten eerder op de dag al een akkoord, maar Kostic moest het zelf nog eens worden met Stuttgart. De 21-jarige Serviër, die voor vijf jaar tekende bij de Duitse club, groeide afgelopen seizoen uit tot smaakmaker in de Euroborg. In 41 wedstrijden scoorde Kostic twaalf keer. Hij werd door de fans bovendien uitgeroepen tot speler van het jaar.

Groningen betaalde twee jaar geleden 1,25 miljoen euro aan FK Radnicki en maakt dus flink winst op de vleugelspeler. Eerder leek een overgang naar Stuttgart af te ketsen op de vraagprijs, maar vrijdag schoven de clubs weer aan de onderhandelingstafel.

"Filip gaf bij ons heel nadrukkelijk aan deze kans bij een mooie club in een van de sterkste competities ter wereld graag te willen grijpen", laat algemeen directeur Hans Nijland weten. "Als vraag en aanbod dan dicht bij elkaar komen te liggen, is een goede deal de beste oplossing voor alle partijen."