Matchwinner Dordt: "Gaan nog veel winnen"

Joris van Overeem zorgde zaterdagavond voor de eerste verrassing van het nieuwe seizoen. De talentvolle middenvelder bezorgde FC Dordrecht een zege op sc Heerenveen. Geen slechte start voor de 20-jarige Amsterdammer, die door AZ op huurbasis in Dordrecht wordt gestald en tegen Heerenveen zijn eerste wedstrijd voor De Schapenkoppen speelde. In de slotfase schoot hij de winnende 2-1 binnen.

"Lekker om meteen beslissend te zijn", straalde hij na afloop tegenover de camera's van FOX Sports. Volgens Van Overeem steunt het resultaat in Friesland Dordrecht in de gedachte dat aanvallend voetbal ook punten kan opleveren. "We hebben laten zien dat we ook resultaat kunnen boeken als we ons eigen spel spelen. Dordrecht gaat dit seizoen nog veel wedstrijden winnen, daarvan ben ik overtuigd", aldus de matchwinner.

Halverwege de wedstrijd zag het er nog niet naar uit dat Dordrecht de terugkeer in de Eredivisie zou vieren met punten. Heerenveen was beduidend sterker, liet de ene na de andere mogelijkheid onbenut.

"We begonnen veel te slap, durfden niet te voetballen", vond ook Van Overeem. "We hadden afgesproken druk te zetten en achterin één op één te spelen, maar alleen voorin werd druk gezet. In de rust hebben we de puntjes op de i gezet en in de tweede helft kwam het er wel uit."