Schreuder: "Dan kost het even tijd"

Hij had het liever anders gezien, maar Alfred Schreuder kan leven met het 1-1 gelijkspel bij SC Cambuur. FC Twente kende een moeilijke avond op bezoek in Leeuwarden, en dankte Mokhtar voor een zwaarbevochten punt. De technisch begaafde flankspeler sleepte in de slotfase een remise uit het vuur.

De bezoekers lieten bovendien een onzekere indruk achter. Volgens Schreuder is de oorzaak daarvan duidelijk. "Als je je twee beste spelers verkoopt, kost het even tijd", doelt hij in gesprek met FOX Sports op de transfers van Quincy Promes en Dusan Tadic.

"Wij zijn nog niet het Twente van vorig seizoen, we missen bepaalde vastigheden, maar daar gaan we mee aan de slag", aldus Schreuder, die ook goede dingen zag. "De tweede helft zag er goed uit."

Afgaande op de wedstrijd tegen Cambuur zou Twente een creativiteitsinjectie goed kunnen gebruiken. Volgens Schreuder herbergt de huidige selectie al voldoende creatief vermogen, en zijn nieuwe aanwinsten op dat gebied niet noodzakelijk. "We hebben voldoende creativiteit in huis. De spelers zijn alleen nog heel jong. De gemiddelde leeftijd van onze basisploeg was vandaag 21,5 jaar en in de tweede helft kwamen er nog jongens van 19 en 17 in."