[JL] Goede start voor N.E.C. in Eerste Divisie

N.E.C. heeft zijn eerste competitiewedstrijd na de degradatie uit de Eredivisie gewonnen. De Nijmeegse club was in de Jupiler League thuis met 3-1 een maatje te groot voor FC Eindhoven. De bezoekers speelden door een rode kaart voor Timothy Durwael lange tijd met tien man.

Toen Durwael kort voor rust naar de kant werd gestuurd, stond N.E.C. door een goal van Sjoerd Ars al met 1-0 voor. Tom Daemen maakte er uit de toegekende strafschop 2-0 van, waarna Alireza Jahanbakhsh diep in de tweede helft ook nog zijn duit in het zakje deed. Torino Hunte redde in de slotfase de eer voor Eindhoven.

Ook Sparta heeft de eerste drie punten van het seizoen al binnen. De Rotterdammers, die vorig jaar eindigden op een ontluisterende zestiende plaats maar via de play-offs toch nog dicht bij promotie kwamen, versloegen FC Den Bosch op het Kasteel met 2-1.

Sparta had de zege te danken aan een opleving tussen de 78e en tachtigste minuut. Kenny Teijsse en Johan Voskamp zorgden in die periode dat een 1-0 achterstand werd omgebogen in een voorsprong. Barry Maguire had Den Bosch in de 55e minuut vanaf de stip op voorsprong gezet.