Rutten: "Het tempo moet omhoog"

Fred Rutten won met Feyenoord zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen, maar de manier waarop was volgens de coach niet bijzonder. Na afloop wilde Rutten niet van een 'gestolen overwinning' spreken. "Maar we hadden geluk, want het had ook een gelijkspel kunnen zijn", zei hij volgens de NOS.

Feyenoord maakte tegen ADO Den Haag pas in blessuretijd het winnende doelpunt: 0-1. Bij ADO kreeg Mitchell Schet al in de eerste helft zijn tweede gele kaart. De Rotterdamse bezoekers konden daar echter nauwelijks van profiteren. "Als je met elf tegen tien speelt, moet het tempo omhoog", aldus Rutten.

"Op kunstgras is dat wel moeilijk. Dat was wel een voordeel voor ADO. Mijn team heeft gevochten voor de overwinning, maar het was geen mooie wedstrijd. De schoonheid ontbrak. Maar, dat komt nog wel."

Mitchell te Vrede, die na de nederlaag tegen Besiktas nog veel kritiek kreeg, maakte in Den Haag de enige goal van de wedstrijd. "Ik weet wat ik kan", reageerde de aanvaller. "Er zijn genoeg mensen die vertrouwen in me hebben. Een spits moet scoren en ik dus ook. Helemaal in de start van de competitie."