[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Indianapolis

Marc Márquez heeft met overmacht de Grand Prix van Indianapolis gewonnen. De Spanjaard had het in het begin wat lastig met de concurrentie, maar nadat hij de leiding in handen had was er wederom geen houden aan. Het is al de tiende zege voor Márquez in tien races in 2014.

Zoals wel vaker dit seizoen moest Márquez bij de start wat posities inleveren. Van poleposition viel hij terug naar de vijfde plek, terwijl Valentino Rossi juist de tegenovergestelde richting insloeg: Hij kwam van de vijfde startplek naar de leiding. Andrea Dovizioso volgde, met daarachter Andrea Iannone, Márquez, Dani Pedrosa en Jorge Lorenzo.

Na twee ronden sloegen Rossi en Dovizioso een gat naar de rest, aangevoerd door de inmiddels al op de derde plek aanbelande Márquez. Met Lorenzo in zijn kielzog begon de Spanjaard het gat naar de twee Italianen op kop te dichten. Na zes ronden was het gat gedicht en doordat Rossi onhandig in de clinch lag met Dovizioso kon Márquez direct de leiding pakken. Dat duurde echter niet land, want Rossi gaf niet op en pakte de eerste plek terug.

Een kleine tien ronden na de start kalmeerde de race even. Rossi zag zijn voorsprong op Márquez iets kleiner worden, terwijl vooral Lorenzo nog goed mee kon komen. Dovizioso moest het voorste trio wat laten gaan. Een ronde later viel Lorenzo de leidende positie van Rossi aan, waar ook Márquez van profiteerde. Hij pakte zelfs de leiding, terwijl Rossi gelijk Lorenzo weer inhaalde.

Nadat Márquez de leiding overnam werd het strijdgewoel weer even minder. Hij had al snel een flink gat geslagen naar Rossi, die op zijn beurt teamgenoot Lorenzo achter zich zag. Deze was echter wat sneller dan zijn Italiaanse teammaat, waardoor hij Rossi niet veel later kon passeren. Ondertussen pakte Pedrosa de vierde plek door Dovizioso simpel in te halen. 

Met zeven ronden te rijden was de situatie nog altijd gelijk: Márquez reed ruim voor Lorenzo, die op zijn beurt Rossi ver achter zich had. Pedrosa leek op de vierde plek in eerste instantie nog kans te maken op het podium, maar Rossi was snel genoeg om een groot gat over te houden ten opzichte van de Spanjaard.

Ook in de laatste ronden van de race veranderde er niks meer aan de stand. Márquez kwam ook in de tiende race van het seizoen als winnaar over de streep, dit keer gevolgd door Lorenzo, Rossi en Pedrosa.