Van der Meer per direct weg bij Metallurg Donetsk

Erik van der Meer is niet langer het hoofd jeugdopleidingen van Metallurg Donetsk. Hij vertrekt per direct omdat de club alle activiteiten van de jeugdelftallen heeft stilgelegd.

"De club heeft nog lang gewacht en gekeken of ik eventueel iets bij het eerste of tweede team kon doen," aldus de oud-speler van onder meer FC Utrecht en Cambuur Leeuwarden tegenover Voetbal International. "Die ploegen verblijven momenteel permanent op een basis vlakbij Kiev. Maar voor onder meer de Onder-19 is geen plaats, het is nu praktisch onmogelijk die spelers bij elkaar te krijgen. Met andere woorden: ik kan feitelijk heel weinig voor Metallurg Donetsk betekenen."

Van der Meer verbleef vanwege de onrust in Oost-Oekraïne al vanaf mei in Nederland. Vorige week vertrok hij weliswaar naar de thuisbasis van zijn club bij Kiev, maar een dag later was hij alweer op de weg terug. "Het is heel vervelend dat het zo gelopen is. Aan de andere kant zat dit er wel aan te komen, aangezien terugkeren naar Donetsk natuurlijk géén optie was. Mijn contract liep nog tot en met december, dat hebben ze keurig opgelost."

Er is nog wel gekeken of er functie was bij het eerste of tweede, maar dat bleek niet het geval. Daar is Van der Meer echter niet rouwig om: "Nou moet ik zeggen dat het daar momenteel ook niet helemaal lekker werken is. Bij het eerste team heb je te maken met spelers die willen vertrekken. In Kiev en voorheen Lviv is het veilig, je zit zó ver af van de plaats waar het onrustig is. Maar mede door de verplaatsing moet iedereen geld inleveren. En feit is dat voetballers gewoon niet meer graag in Oekraïne willen spelen."