Eto'o vraagt vijf miljoen per jaar

Eto'o zit momenteel zonder club en kan dus transfervrij de overstap maken naar een nieuwe werkgever. Afgelopenw eek werd bekend dat hij was aangeboden bij Ajax en dat de Amsterdammers hebben gesproken met de spits.

"Samuel kwam enorm gretig op me over. Hij is fit en heeft een grote drive om te presteren. Wanneer een topspits als Eto'o naar Ajax wil komen, zou dat natuurlijk fantastisch zijn", liet Marc Overmars weten aan Voetbal International.

Maar de kans dat de oud-speler van onder meer FC Barcelona en Internazionale naar de Eredivisie komt, lijkt niet groot. Eto'o heeft namelijk zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Italië en belde onlangs zelf naar Internazionale om te kijken of er plek voor hem was, weet Goal.

Eigenaar Erick Thohir is echter niet zo gecharmeerd van een oudere speler die maar een contract voor één seizoen wil tekenen. Daarbij komt ook nog eens het torenhoge salaris van de spits, dat ongeveer vijf miljoen euro per jaar bedraagt. En dit is nog maar het bedrag dat Eto'o netto wil verdienen, dus daar zal voor een club nog een groot deel aan belastingen bijkomen.

Dit is de Nerazzurri te gortig en clubs als Ajax en VfL Wolfsburg haken hierdoor ook af. Zowel Ajax als de Duitsers zijn momenteel met de Kameroens international in gesprek.

Omdat Eto'o zonder club zit, kan hij ook na de transferdeadline van 1 september worden aangetrokken. Echter sluit de UEFA de inschrijvingen voor de Europese toernooien wel vlak na deze deadline, waardoor het zaak is dat hij vóór die datum een contract tekent. Anders mag Eto'o in de eerste seizoenshelft niet in Europese toernooien uitkomen, hetgeen eveneens juist een eis van de aanvaller is.