Ten Cate: "Eto'o schiet er hier 25 in"

De eventuele komst van Samuel Eto’o naar Ajax houdt de gemoederen flink bezig. Henk ten Cate werkte met de spits uit Kameroen samen bij Barcelona.

Samen wonnen ze de Champions League. Twee weken geleden sprak Ten Cate nog met de aanvaller bij de afscheidswedstrijd van Deco. “Toen scoorde hij twee keer”, zegt Ten Cate in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Nee, over Ajax of het Nederlands voetbal hebben we het niet gehad. Nooit eigenlijk.”

Volgens Ten Cate past Eto’o goed in het systeem dat gehanteerd wordt bij Ajax. “Die schiet er hier 25 in. Geen probleem. Hij zou ook prima in het Ajax-systeem passen, want spelen met buitenspelers is hij wel gewend van Barcelona. Oud? Dat lijkt me niet van toepassing. Hij maakt elk team beter. Ik geloof dat hij er een stuk of vijftien heeft gemaakt in de Premier League vorig jaar.”

De kans is aanwezig dat Eto’o naar Amsterdam komt, al is die kans klein. Hij wil zelf graag naar Inter, terwijl ook Liverpool en VfL Wolfsburg hem op het oog hebben. “Hij zou alleen voor Ajax kiezen als hij straalverliefd is op een Nederlandse”, denkt Ten Cate, die geen andere reden kan bedenken.

'Toen ik het hoorde, dacht ik aan een grap. Ik geloof het eigenlijk nog steeds niet. Ik weet ook niet hoe fit hij is.”, besluit Ten Cate.