PEC Zwolle stunt met huur CSKA-spits

PEC Zwolle heeft vandaag een opmerkelijke transfer afgerond. De bekerhouder is er namelijk in geslaagd om Tomas Necid voor een jaar van CSKA Moskou te huren. Hierdoor heeft trainer Ron Jans er een voorname kandidaat als spits bijgekregen.

Necid werd een aantal jaar geleden nog begeerd door een groot aantal clubs. In 2009 verruilde hij Slavia Praag voor CSKA Moskou, waar hij echter geen voet aan de grond kreeg. Verschillende knieblessures waren hier namelijk debet aan. Op jacht naar speelminuten kwam hij in het afgelopen jaar op huurbasis uit voor PAOK Saloniki en Slavia Praag.

"Necid is een speler uit de buitencategorie, normaal gesproken voor ons niet haalbaar", liet Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, aan Voetbal International weten. Necid, die 26-voudig international voor Tsjechië is, zal in Zwolle moeten concurreren met de andere spitsen: Nikos Ioannidis, Dimitrios Ferfelis en Stef Nijland.

CSKA Moskou heeft overigens wel een terugroepoptie kunnen bedingen. Mochten de Russen de speler in januari nodig hebben, dan zal hij weer vertrekken.