Guardiola: "Heb maar negen fitte spelers"

Pep Guardiola moet puzzelen in aanloop naar de Duitse Supercup tegen Borussia Dortmund. Veel internationals zijn pas net in training en nog niet wedstrijdfit.

Pep Guardiola zegt slechts over “acht of negen” fitte spelers te beschikken in de aanloop naar de Duitse Super Cup. Veel spelers zijn pas laat teruggekomen van hun vakantie na een succesvol WK. Bayern verloor de DFL-Supercup vorig seizoen tegen Borussia Dortmund, maar nam later in het seizoen wraak door al vroeg de landstitel te pakken en even later ook de DFB-Pokal te winnen.

Het team van Guardiola wil Dortmund opnieuw pijn doen, maar moet het stellen zonder Arjen Robben, Philipp Lahm, Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger en nog een aantal internationals die pas net weer in training zijn. Guardiola heeft weinig vertrouwen in een goed resultaat tegen BVB.

"Vorig jaar waren mijn spelers een stuk fitter in aanloop naar de Supercup", zei Guardiola dinsdag tegenover diverse media. "Deze keer heb ik slechts acht of negen spelers die volledig fit zijn, meer niet."

"De wereldkampioenen hebben goed getraind, maar hebben meer tijd nodig. Ik ben blij dat ik beschik over zes wereldkampioenen. Na de training vandaag ga ik praten met de spelers en zal daarna beslissen wie er allemaal kunnen spelen en hoe lang. Het is geen vriendschappelijke wedstrijd, het gaat om een finale. We spelen om te winnen", aldus Guardiola.

De Supercup staat voor woensdagavond op het programma. Om 18:00 uur wordt er afgetrapt in het Signal Iduna Park. Een week later gaat de Bundesliga weer van start.