Twente meldt zich in Heerenveen voor Ziyech

Hakim Ziyech lijkt sc Heerenveen te gaan verlaten voor FC Twente. De club uit Enschede heeft zich gemeld voor de middenvelder. Ziyech wordt de gehele zomer al in verband gebracht met een binnenlandse transfer. Naast FC Twente werden ook Feyenoord en PSV genoemd als eventuele volgende club van de 21-jarige middenvelder.

Hans Vonk, technisch directeur van Heerenveen, bevestigt in gesprek met Omrop Fryslân dat Twente heeft aangeklopt voor Ziyech. "FC Twente heeft zich gemeld. Op dit moment is er echter nog niets concreet, maar dat kan binnen twee uur veranderen", aldus Vonk.

Ziyech hoopt deze zomer de overstap te maken, maar wil wel in de Eredivisie blijven spelen. Zijn contract loopt volgend jaar af, waardoor Heerenveen mee wil werken aan een transfer om zodoende nog een transfersom voor hem te ontvangen.

Mochten Twente en Heerenveen er niet uit zien te komen, dan focust Ziyech zich naar eigen zeggen weer volledig op de club uit Friesland. "Je hebt soms wel momenten dat het door je gedachten speelt, maar als de wedstrijd begint dan probeer je daar gewoon niet aan te denken en gewoon honderd procent voor Heerenveen te geven", zei Ziyech tegen FOX Sports. "Dat is wat ik probeer. Soms gaat dat wel en soms niet. Maar zolang er niets binnenlands komt, blijf ik gewoon speler van Heerenveen."

Ziyech moet in Enschede de opvolger worden van Dusan Tadic. Hij vertrok onlangs naar Southampton.