[Europese Supercup] Uitslag Real Madrid - Sevilla FC

Real Madrid heeft de Europese Supercup gewonnen. De houder van de Champions League was in Cardiff met 2-0 te sterk voor Sevilla, dat vorig seizoen de Europa League veroverde. Cristiano Ronaldo maakte beide goals, eentje voor en eentje na de pauze.

Real Madrid streed in 2002 voor het laatst om de Europese Supercup en won toen met 3-1 van Feyenoord. Net als de Rotterdammers destijds kon ook Sevilla het verschil in kwaliteit met het sterrenensemble uit de Spaanse hoofdstad niet verbloemen. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti was vanaf het begin heer en meester en kwam na een halfuur spelen op voorsprong.

De openingsgoal was niet alleen voor doelpuntenmaker Ronaldo bijzonder, maar ook voor Gareth Bale. De speler uit Wales, die opgroeide op een steenworp afstand van het Cardiff City Stadium, verzorgde de afgemeten voorzet. Sevilla kon daar welgeteld één grote kans tegenover stellen. Een fout van aanwinst James Rodríguez stelde Daniel Carriço in staat om Iker Casillas op de proef te stellen.

Vier minuten na rust zorgde Ronaldo voor de vroegtijdige beslissing. Na een geweldige pass van Karim Benzema verschalkte de Portugees zijn landgenoot Beto met een schot in de verre hoek. Na een korte opleving van Sevilla maakte Bale er in blessuretijd nog bijna 3-0 van, maar deze keer stond Beto op de goede plaats.