Ronaldo: "Kunnen de CL verdedigen"

Cristiano Ronaldo was met twee treffers tegen Sevilla FC de gevierde man bij Real Madrid. De Portugees barst van het zelfvertrouwen. Real zette dinsdagavond in Cardiff zo nu en dan Sevilla te kijk met oogstrelende aanvallen dat het slechts 2-0 bleef, was met name te danken aan een goed keepende Beto en het feit dat de Madrileense aanvallen niet altijd secuur werden afgerond.

Cristiano Ronaldo was met twee goals de Man van de Wedstrijd en liet na het duel weten dat zijn ploeg blaakt van het zelfvertrouwen. "Real wordt de eerste ploeg die de Champions League-titel kan verdedigen, hoop ik", zegt hij tegen diverse media. Het kwam sinds de start in 1992 namelijk nog nooit voor dat de regerend titelhouder ook het jaar erop de felbegeerde prijs won.

"Ik denk dat we met Toni Kroos, James Rodríguez en Keylor Navás nog sterker zijn en dat het team daardoor meer in balans is", vervolgt de Portugees international. "Daar ben ik blij mee. We gaan proberen om alle prijzen dit jaar te pakken."

De 2-0 zege op Sevilla leverde in elk geval de Europese Super Cup op. "Dit geeft ons zelfvertrouwen en dat hebben we nodig." Volgende week speelt Real Madrid een tweeluik tegen Atlético Madrid om de Spaanse Supercopa. Later in het jaar volgt ook nog de wereldbeker voor clubs.