Suárez hoort donderdag of schorsing blijft staan

Luis Suárez hoort donderdag om 15.00 uur of zijn schorsing van vier maanden vanwege het recente bijtincident blijft staan. Dat laat het internationale sporttribunaal CAS, dat de zaak behandeld, woensdag weten. De Uruguayaanse voetballer heeft inmiddels zeven weken van zijn schorsing uitgezeten, waarin hij onder meer een WK-duel miste.

Omdat het CAS de 27-jarige Suárez snel duidelijkheid wil geven over zijn straf, komt het tribunaal donderdag alleen met de strafmaat. De motivatie van het CAS volgt op een later moment. Suárez kwam vorige week in Lausanne getuigenis afleggen in een hoorzitting die bijna zes uur duurde.

De Uruguayaan kreeg eind juni een schorsing opgelegd van de wereldvoetbalbond FIFA omdat hij tijdens het wereldkampioenschap voetbal zijn Italiaanse tegenstander Giorgio Chiellini in zijn schouder had gebeten. Suárez ging bij de FIFA in beroep tegen die schorsing, maar ving bot. De uitspraak van het CAS is definitief.

Door de schorsing miste Suárez onder meer het WK-duel tegen Colombia in de achtste finales. Uruguay verloor die wedstrijd met 2-0. Ook heeft de voetballer nog niet kunnen meetrainen met Barcelona, de club waaraan hij begin juli voor meer dan tachtig miljoen euro werd verkocht.

Het is niet voor het eerst dat Suárez bestraft wordt voor bijten. Tijdens een wedstrijd tegen PSV beet de aanvaller - toen nog in het shirt van Ajax - in de nek van Otman Bakkal. In het shirt van Liverpool beet Suárez nogmaals een tegenstander. Ook kreeg hij een schorsing van acht wedstrijden opgelegd vanwege racistische opmerkingen richting een tegenstander.