Ook Abidal zegt Franse ploeg vaarwel

Eric Abidal volgt Franck Ribery in zijn beslissing om te stoppen bij de Franse nationale ploeg.  De voormalige verdediger van FC Barcelona laat in een interview met RAC 1 weten dat ook hij zich niet langer beschikbaar stelt voor de Goudhaantjes. De wonden die het missen van het WK voetbal in Brazilië hebben achtergelaten, zitten bij hem naar eigen zeggen te diep.

"Dit is het juiste moment om de deur te sluiten", zegt de 34-jarige speler van Olympiakos Piraeus. "Het heeft me pijn gedaan dat ik niet ben opgeroepen voor het WK. Ik wilde mijn internationale carrière op een mooie manier afsluiten."

Abidal wachtte het moment om zijn afscheid bekend te maken af. Toch had hij al maanden geleden de beslissing gemaakt om nooit meer in het shirt van Les Bleus te verschijnen. "Maar dan had ik het tijdens het WK moeten zeggen en dat zou geen geschikt moment zijn."

De Franse bondscoach Didier Deschamps gaf op het WK de voorkeur aan jongere spelerrs als Mamadou Sakho en Raphael Varane. Abidals interlandaantal bleef daardoor steken op 67. De geroutineerde verdediger had wel een jaar als basisspeler bij AS Monaco achter de rug.

Abidal maakte deze zomer een opvallende transfer. Twee dagen nadat hij zijn contract had verlengd bij Monaco, besloot hij een 2-jarige verbintenis te tekenen bij Olympiakos. Ibrahim Afellay is eerder deze week aangetrokken als ploeggenoot van de ervaren Fransman.