CAS handhaaft schorsing Suárez

Het CAS heeft de schorsing van Luis Suárez gehandhaafd. Dat maakte het internationaal sporttribunaal donderdagmiddag bekend. De speler mag wel meetrainen bij zijn nieuwe club FC Barcelona.

Suárez kreeg in eerste instantie een schorsing van negen interlands opgelegd en mocht zich daarnaast vier maanden niet bezig houden met voetbalactiviteiten. Hij kreeg deze straf omdat hij tijdens het WK de Italiaan Giorgio Chiellini beet in diens schouder. Het was de derde keer in zijn loopbaan dat Suárez een tegenstander beet. Zijn eerdere slachtoffers waren Otman Bakkal (november 2010) en Branislav Ivanović (april 2013).

Suárez ging in beroep bij het CAS met als inzet dat FC Barcelona geen nadeel van deze straf zou mogen ondervinden. Afgelopen vrijdag was de zitting in Lausanne, alwaar het CAS zetelt. Vandaag kwam de uitspraak dat de schorsing gehandhaafd blijft. Een uitgebreide motivatie van het CAS volgt later.

Deze beslissing houdt in dat Suárez pas vanaf 26 oktober mag spelen namens de Catalanen. Dit houdt in dat de Uruguayaan mogelijk zijn debuut kan maken voor Barcelona tegen Real Madrid. El Clásico staat gepland voor 25 of 26 oktober. Pas in de loop van oktober wordt de datum van deze wedstrijd vastgesteld.