Rutten: "Het was heel matig, dat weet ik"

Fred Rutten was niet tevreden met het spel dat zijn ploeg tegen sc Heerenveen op de mat legde. Met name in de eerste helft speelde Feyenoord in zijn optiek ondermaats.

"Onze tegenstander was voetballend beter", reageerde de ervaren trainer na afloop ten overstaan van FOX Sports. "Wij hadden problemen met de positiewisselingen. Er werd niet doorgedekt. Er waren twee, soms drie vrije mensen. Dan kom je te laat. In de rust hebben we dat gerepareerd. Toen stond het in ieder geval beter. Met voetbal was vandaag gewoon heel matig, dat weet ik."

Voorts kwam Rutten te spreken over Mitchell Te Vrede, die op diverse momenten dicht bij een doelpunt was. Hij kreeg uiteindelijk de gelijkmaker op zijn naam (1-1), maar gaf later zelf aan dat Lex Immers dat doelpunt in zijn ogen verdient.

Rutten is blij met de gretigheid van zijn spits. "Te Vrede legt de lat bij zichzelf heel hoog. Misschien had hij wel één of twee keer moeten scoren, maar chapeau voor de manier waarop hij op het veld staat", aldus de Wijchenaar.

Net als in de eerste competitiewedstrijd gingen ook tegen Heerenveen beide flankspelers vroegtijdig naar de kant. "Ik wissel de buitenspelers, want als je meerdere spelers hebt van ongeveer hetzelfde kaliber, en eentje zit niet lekker in de wedstrijd, dan moet je wisselen", verklaarde Rutten die keuze.

Tot slot sprak Rutten over Jordy Clasie, die wegens blessureleed ontbrak. Volgens diverse media was een aanstaande transfer naar FC Porto echter de werkelijke reden voor het ontbreken van de talentvolle middenvelder.

"Clasie? Dat zijn de media", zei de trainer. "Ik begrijp de speculaties, maar het is absoluut niet waar. Jordy klaagt al langer over pijn in zijn hamstring, en uiteindelijk heb ik de knoop maar doorgehakt. Woensdag spelen we Europees, dan wil ik heb erbij hebben. Ik heb niets gehoord van een eventuele transfer."