Verstappen wint eerste race als Red Bull-rijder

Max Verstappen heeft zijn eerste race als rijder van het opleidingsprogramma van Red Bull gewonnen. De zestienjarige Nederlander was op de Nürburgring de beste in de eerste race van het weekend tijdens het Europees Formule 3-kampioenschap.

Verstappen mocht in de regen van poleposition starten en hield die positie in de eerste bocht vast. Daarna werd hij echter ingehaald door de van de vijfde plek vertrokken Antonio Fuoco. De Italiaan, die net als Verstappen op slicks reed, maakte enkele ronden later een fout waar de Nederlander van kon profiteren.

Ondertussen kwam Richard Goddard razendsnel opzetten. De Australiër was als twintigste gestart, maar doordat hij op de langzaam opdrogende baan, in tegenstelling tot veel anderen, op regenbanden reed kon hij veel rijders inhalen. Binnen een mum van tijd zat hij vlak achter Verstappen, die hij na een ronde vechten kon passeren.

Het duurde echter niet lang voor de slicks sneller waren dan de regenbanden van Goddard, want in de negende ronde liet Verstappen de snelste rondetijd van de race noteren. In de minuten daarna was er een boeiend gevecht te zien tussen Goddard, Verstappen en Fuoco, die veelvuldig van positie wisselden.

Halverwege de race kon Verstappen de Australiër inhalen, waarna ook Fuoco en de snel opkomende Antonio Giovinazzi dat deden. Het trio bleef vervolgens lang bij elkaar, tot Verstappen in de laatste ronden een gat sloeg nar de Italianen. Zijn voorsprong groeide snel en hij kwam ruim drie seconden voor Fuoco over de streep.

In het kampioenschap loopt Verstappen wederom in op de Fransman Esteban Ocon, die op de Nürburgring genoegen moest nemen met de zesde plek. Ocon staat nu nog 77 punten voor op Verstappen, die dankzij zijn zege 25 punten krijgt. Zondag staan om 11.00 uur en 15.25 uur de andere twee races op de Nürburgring gepland.