Reis hoopt op nieuwe kans in Nederland

Jonathan Reis zit sinds december 2013 zonder club. In die maand liet hij zijn contract met Vitesse ontbinden. Sindsdien was de aanvaller niet meer op het veld te zien, maar inmiddels hoopt hij in Nederland zijn rentree te kunnen maken.

"Ik mis Nederland", liet Reis in een gesprek met Helden Online weten. De voetballer was zeven jaar actief op de Nederlandse velden en speelde voor PSV en het eerdergenoemde Vitesse. Eind 2013 had Reis zijn buik vol van de situatie bij de Arnhemmers. "Bij het tweede elftal trainden we vaak met zeven man. Het was helemaal niks, ik was diep ongelukkig. Na overleg met de clubleiding heb ik mijn contract, dat doorliep tot medio 2015, laten ontbinden."

Reis blikte nog wel kort terug op het moment, waarop het bij Vitesse mis is gegaan. Dit had namelijk te maken met zijn instelling, die niet deugde. "Ik heb in het verleden veel domme dingen buiten het veld gedaan, maar bij Vitesse niet. In het nachtleven liet ik me zelden zien. Ik was daar al lang klaar mee. Ik ben een soort opa, blijf liever thuis. Wat vooral telt, is mijn zoontje Caique. Ik wil een voorbeeld voor hem zijn."

Inmiddels hoopt Reis op een nieuwe kans. Zijn voorkeur gaat uit naar Nederland, omdat hij graag wil laten zien dat hij weldegelijk een professioneel voetballer kan zijn. "Ik ga zelfs in de Jupiler League voetballen als het moet. Dan maak ik dertig doelpunten en keer ik terug naar de eredivisie. Als ik mijn loopbaan uiteindelijk bij een mooie club als PSV of FC Twente kan beëindigen, ben ik meer dan tevreden."


Jonathan Reis in betere tijden (PRO SHOTS / Joep Leenen)