[PL] Valse start Van Gaal bij Manchester United

Louis van Gaal is de competitie met Manchester United belabberd begonnen. Swansea City versloeg de ploeg van de Nederlandse trainer, nota bene op Old Trafford, met 2-1. Gylfi Sigurdsson schoot in de 72e minuut de winnende binnen voor de club uit Wales.

De fans van United zijn het niet gewend om hun club de openingswedstrijd van het seizoen op Old Trafford te zien verliezen. De laatste keer dat dat gebeurde was in het seizoen 1972-1973, toen Ipswich Town met 2-1 te sterk was.

Van Gaal begon het duel met twee debutanten. De 20-jarige Tyler Blackett en de een jaar oudere Jesse Lingard konden echter niet voorkomen dat Swansea na 28 minuten brutaal de voorsprong nam. De Zuid Korean Sung-Yong Ki schoot bekeken raak na goed werk van Wilfried Bony.

United was aangetreden in een 3-5-2-formatie die aan het Nederlandse WK-elftal deed denken. Met die speelwijze creëerden de spelers van Van Gaal echter nauwelijks kansen. Pas kort na rust, toen was overgeschakeld naar 4-4-2, vond Rooney van dichtbij het net met een knappe omhaal. Dwight Tiendalli viel na de treffer in bij Swansea.

De 2-1 viel echter aan de andere kant. Sigurdsson kreeg de bal na 72 minuten wat gelukkig voor de voeten en schoot via doelman David de Gea raak. Het slotoffensief van United stelde vervolgens weinig voor.

De nederlaag van United, dat het nog zonder Robin van Persie moest stellen, is na de uitstekende voorbereiding opvallend. De twintigvoudig landskampioen versloeg onder meer Real Madrid, Liverpool en AS Roma.