Lindeman schrijft Tour de l'Ain op zijn naam

Bert-Jan Lindeman heeft de Tour de l'Ain gewonnen. De 25-jarige renner van Rabobank Development Team gaf zijn leiderstrui in de slotetappe naar het in de Alpen gelegen Arbent niet uit handen. Vrijdag had hij met een etappezege de basis gelegd voor zijn eindoverwinning.

Lindeman bleef in de eindstand Romain Bardet (AG2R) voor, de nummer zes in de meest recente Tour de France. De Fransman werd voor Daniel Martin (Garmin-Sharp) tweede in het eindklassement. De Ier eindigde in de slotrit achter Julian Alaphilippe van Omega Pharma-Quick-Step op plek twee.

In de Artic Race of Norway gaat ook een Nederlander aan de leiding. Steven Kruijswijk van Belkin kwam zaterdag in de derde etappe net tekort voor ritwinst, maar nam wel de leiding over van ploeggenoot Lars Petter Nordhaug. Simon Spilak van Katoesja wist Kruijswijk in het uiterste noorden van Noorwegen als enige voor te blijven in de etappe met finish bergop.

Lloyd Mondory zegevierde in de Ronde van Burgos. De Fransman van AG2R sprintte in het Spaanse Villarcayo naar winst in de vierde etappe. Hij bleef Vicente Reynes Mimo nipt voor. Dani Moreno uit Spanje was een seconde sneller dan Nairo Quintana en nam de leiderstrui over van de Colombiaan.