[PL] Spurs ontsnappen op bezoek bij West Ham

Tottenham Hotspur heeft op het nippertje drie punten gepakt op bezoek bij West Ham United. Eric Dier scoorde in blessuretijd op aangeven van Harry Kane de enige treffer van de wedstrijd: 1-0.

De Spurs leken na een halfuur op niet meer te mogen hopen dan een punt. Kyle Naughton maakte hands in het strafschopgebied en werd van het veld gestuurd. Mark Noble mistte de penalty echter. Na 63 minuten moest vervolgens ook West Ham met tien man verder. James Collins mocht gaan douchen na zijn tweede gele kaart.

Michel Vorm kwam niet in actie voor de Spurs. De van Swansea City overgekomen goalie zat nog niet bij de selectie. Hugo Lloris stond zoals gebruikelijk onder de lat.

Ron Vlaar en Leandro Bacuna kenden een uitstekende seizoensstart bij Aston Villa. De verdedigers wonnen met 1-0 bij Stoke City, waar Erik Pieters en oud-Ajacied Bojan Krkic de hele wedstrijd speelden. Andreas Weimann werd matchwinner.

Patrick van Aanholt debuteerde met een gelijkspel bij Sunderland. De van Vitesse overgenomen back zag zijn ploeg met 2-2 remiseren op bezoek bij West Bromwich Albion. Van Aanholt maakte de negentig minuten vol.

Leicester City begon na zijn promotie prima aan het nieuwe seizoen. The Foxes hielden Everton in eigen huis op 2-2. Een andere promovendus, Queens Park Rangers, kende een minder goede start. De Londenaren verloren op eigen veld met 1-0 van Hull City.