[JL] Jong Ajax verslaat Fortuna in rood gekleurd duel

Jong Ajax heeft ook zijn tweede duel van het seizoen gewonnen. De ploeg van Jaap Stam versloeg Fortuna Sittard zaterdag in Limburg met 2-0 in een duel dat eindigde met negentien man. Richairo Zivković scoorde zijn eerste doelpunt in het shirt van Ajax.

Ajacied Riechedly Bazoer trapte na een halfuur de rodekaartenregen af. De Amsterdammers stonden toen dankzij een goal van Sheraldo Becker al twintig minuten met 1-0 voor.

Fortuna wist geen gebruik te maken van de overtalsituatie en kwam na 54 minuten ook met tien man te staan. Ramon Voorn moest met rood van het veld na een overtreding in het strafschopgebied. Zivkovic benutte de buitenkans vanaf elf meter en besliste de wedstrijd in Amsterdams voordeel.

Door een rode kaart voor Jordy ter Borgh moest Fortuna na 69 minuten met slechts negen man verder. De Limburgers hadden vorige week hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen Helmond Sport wel gewonnen.