Verstappen valt op weg naar zege uit

Max Verstappen heeft op de Nürburgring niet zijn tweede overwinning kunnen boeken. De zestienjarige Nederlander was hard op weg naar de zege, tot hij enkele ronden voor het einde met mechanische problemen tot stilstand kwam.

Verstappen begon de race vanaf de tweede plek, maar nam al heel snel de leiding over van polesitter Tom Blomqvist. Die leiding stond de Nederlander vervolgens niet meer af, tot hij na 20 van de 25 ronden plotseling stil kwam te staan. 

Antonio Giovinazzi kon profiteren en pakte de overwinning, voor Blomqvist en kampioenschapsleider Esteban Ocon. De Fransman breidt zijn voorsprong op Verstappen daardoor uit naar 92 punten. Met nog zeven races te gaan betekent dat dat er nog maximaal 175 punten te pakken zijn. 

Zondagmiddag om 15.25 uur wordt de derde en laatste race op de Nürburgring verreden. Als het team van Verstappen de auto op tijd in orde krijgt start de Nederlander ook in die race vanaf de tweede positie. Als de motor echter vervangen moet worden, moet hij de komende drie races tien plekken inleveren op de startgrid.