Verstappen bekroont inhaalrace met derde plaats

Max Verstappen heeft een derde plaats gehaald bij de derde en laatste race in de Formule 3 op de Nürnburgring. De rijder van Van Amersfoort Racing, bekroonde zijn inhaalrace met een podiumplaats en liep daardoor vijftien punten in op leider Esteban Ocon, die uitviel.

Verstappen moest na zijn uitvalbeurt in de tweede race zijn motor wisselen, waardoor hij tien plaatsen moest inleveren op de startopstelling. Mede daardoor bleef hij uit de problemen in de eerste bocht, waarin onder andere zijn grote concurrent Esteban Ocon uitviel na een botsing met Antonio Giovinazzi. Die situatie leverde een safety-car op, waarin Verstappen zich op plek vijf wist terug te vinden.

Vlak daarna klom hij naar de vierde plek, waarna een hevig duel met Antonio Fuoco losbarstte. Het duurde tot twee rondes van het einde, toen het lichtjes ging regenen, dat Verstappen de teamgenoot van Ocon kon passeren. De leiders Lucas Auer en Tom Blomqvist waren echter te ver weg, waardoor de derde plaats het maximaal haalbare was. Auer won uiteindelijk de race.

In het kampioenschap liep Verstappen dus vijftien punten in op Ocon en staat nu nog 77 punten achter in het klassement met nog zes races te gaan. Het slechte nieuws is echter dat Verstappen ook de komende twee races een inhaalslag zal moeten slaan, aangezien hij door zijn motorwissel drie races lang tien plekken moet inleveren.