Van Basten: "Toen hebben we gegokt"

Hij had het graag anders gezien, maar Marco van Basten noemt de zege die Ajax zondagmiddag op AZ boekte verdiend. De Amsterdammers hebben het traditioneel lastig op bezoek bij de provinciegenoot uit Alkmaar, en dat was zondag niet anders. Pas in de slotfase zorgde invaller Anwar El Ghazi ervoor dat de spanning uit de wedstrijd verdween. Hij maakte de 1-3.


"Ajax was dominant aan de bal en maakte al snel een mooie goal", blikt Van Basten terug ten overstaan van de camera's van FOX Sports. "Wij hadden moeite met verdedigen en aanvallen. We zijn wel blijven knokken en kwamen op 1-1."

Na die gelijkmaker kregen beide ploegen mogelijkheden op de 2-1. Lasse Schöne profiteerde van slap verdedigen bij de Alkmaarders, en bracht Ajax voor de tweede keer aan de leiding. 

"We zijn lang in de wedstrijd gebleven. Op het moment dat we gelijkwaardig waren, kregen we echter een goal tegen. Toen hebben we gegokt en kreeg Ajax veel kansen. Het had nog een paar keer 2-2 kunnen zijn, maar ook al een aantal keer beslist kunnen worden", luidt de lezing van Van Basten.

Tijdens de nederlaag tegen Ajax werd voor Van Basten andermaal duidelijk dat AZ een nieuwe spits goed kan gebruiken. "Jóhannsson is al een tijd geblesseerd. Dat is een positie die vacant is en dat heeft wel onze prioriteit."