Van de Looi: "Wil De Leeuw niet kwijt"

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi ruimt lang niet altijd een basisplek in voor Michael de Leeuw, maar moet er niet aan denken dat de speler vertrekt. Na de wedstrijd tegen Heracles Almelo (3-1 winst) maakte de trainer een gematigd tevreden indruk.

"We hebben in de eerste helft prima gespeeld, veel kansen gecreëerd. Ik vond dat er in de tweede helft een ander Groningen op het veld stond. In de eerste helft was het een acht, in de tweede helft een drie. Je geeft een tegenstander die eigenlijk al verslagen was, nog een kans om te winnen", zei hij tegen FOX Sports.

Groningen zit in de lift. Met een brede selectie is de kans voor lang niet iedere Eredivisiewaardige speler aanwezig bij de club. "Ik heb net ook in de kleedkamer gezegd dat we heel goed kunnen spelen. We moeten ons doorontwikkelen. Wij hebben wel meer dan elf goede spelers. We hebben eigenlijk meer dan elf basisspelers. Ik heb de KNVB al gebeld, maar ze willen het helaas niet veranderen", grapte hij.

Michael de Leeuw was belangrijk voor Groningen door uit een invalbeurt de 2-0 op het scorebord te zetten. De aanvaller klaagt over een gebrek aan speeltijd in het shirt van de Groningers.

"Laat ik vooropstellen dat ik hartstikke blij ben met Michael de Leeuw", verklaarde Van de Looi. "Dat is dit seizoen zo en dat was vorig seizoen zo. Vorig seizoen heeft hij zijn waarde al meerdere keren bewezen. Dit keer is de keuze voor de basis niet op hem gevallen, maar het is wel lekker om spelers als hij in de ploeg te kunnen brengen. Ik weet niet of hij naar een andere club wil, maar ik snap wel het gevoel dat hij heel graag in de basis speelt."

"Hoe het gaat lopen, is niet alleen aan mij. Ik wil Michael de Leeuw helemaal niet kwijt. Hij is een speler die aanspreekt, die het goed doet. Zonder hem kunnen we het ook, maar de variant met Michael de Leeuw kunnen we ook heel goed spelen. Dat maakt ons team alleen maar sterker."