[DFB Pokal] Blamage Augsburg, Wolfsburg door na strafschoppen

FC Augsburg is vandaag verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde van de DFB Pokal. De ploeg van verdediger Paul Verhaegh verloor met 1-0 van 1. FC Magdeburg uit de Regionalliga Nordost, een competitie op het vierde niveau van de Duitse voetbalpiramide. Christian Beck trof na bijna een uur het doel.

Het naar de Bundesliga gepromoveerde SC Paderborn 07 verloor na verlenging bij RB Leipzig, dat net is gepromoveerd naar de 2. Bundesliga. Süleyman Koc zette Paderborn na een klein half uur op voorsprong, waarna Anthony Jung kort voor rust gelijk maakte. Clemens Fandrich schoot de Oost-Duitsers in de verlenging naar de tweede ronde.

SC Freiburg won door doelpunten van Julian Schuster en Karim Guédé met 2-0 bij Eintracht Trier uit de Regionalliga Südwest (4). De laatste wedstrijd van de avond ging tussen SV Darmstadt (2) en VfL Wolfsburg. Na negentig minuten bleef de stand 0-0. Ook in de verlening werd niet gescoord. Wolfsburg ging door na strafschoppen. Bas Dost kwam aan het begin van de verlenging in het veld als vervanger van Aaron Hunt. De Nederlander schoot de tweede penalty raak.