[Vuelta] Astana rijdt voor Aru, Orica vrijbuitersploeg

Astana zet in op de Italiaan Fabio Aru voor de Vuelta. De Kazachse formatie ziet in de nummer drie van de Giro een kanshebber voor de eindzege in de Ronde van Spanje. Ook de Est Tanel Kangert reist met klassementsambities af naar de start van de Vuelta in Jerez de la Frontera.

Naast Aru en Kangert neemt Astana de Kazachen Daniil Fominykh, Aleksej Loetsenko en Andrej Zeits mee naar Spanje. Aru krijgt verder steun van zijn landgenoten Paolo Tiralongo en Andrea Guardini. De Spanjaard Mikel Landa is de laatste in de Vueltaploeg van Astana.

Orica-Greenedge gaat met een groep vrijbuiters naar de Vuelta, maar met Esteban Chaves heeft de Australische ploeg voor het eerst iemand voor het klassement bij zich. De Colombiaan debuteert in een grote ronde.

Grote namen bij Greenedge zijn de Australiërs Michael Matthews, Simon Clarke en Cameron Meyer. Ook Mitch Docker komt uit Australië. Verder doen de Nieuw-Zeelander Sam Bewley, de Brit Adam Yates en de Italiaan Ivan Santaromita mee namens de Australische formatie.