[jOS] Hockeysters scoren massaal tegen Fiji, basketbalsters verliezen

De Nederlandse hockeysters zijn overtuigend begonnen aan de Jeugd Olympische Spelen. Nederland is regerend kampioen en begon sterk tegen een van de zwakste tegenstanders, Fiji.

In Nanjing wordt een iets andere vorm van hockey gespeeld, vijf tegen vijf en drie perioden in plaats van twee helften. Na de eerste periode stond er al een 5-0 voorsprong op het bord, die in de tweede periode verdubbeld werd.

In het slotstuk van de wedstrijd werd er nog een schepje bovenop gedaan, waardoor de 17-0 eindstand te noteren viel. Opvallend was dat alle acht veldspeelsters aan scoren toe kwamen. Maxime Kerstholt werd de topscorer van de wedstrijd. Zij passeerde keepster Ro Lavenia Ratumaimuri vier keer. Fiji verloor eerder al met 22-0 de openingswedstrijd tegen Argentinië.

De 3x3 basketbalsters zijn hun toernooi begonnen met een nederlaag. Tegen regerend kampioen en thuisland China kwamen Fleur Kuijt, Janis Ndiba, Esther Fokke en Charlotte van Kleef simpelweg tekort. Na vier van de tien minuten stond Nederland op 3-2 voor, maar dat was direct de eerste en laatste voorsprong. In korte tijd liep China uit naar 3-8 en 5-9. Twee tweepunters van Kuijt konden niet voorkomen dat Nederland met 7-13 onderuit ging.