Van der Garde rijdt eerste training op Spa

Giedo van der Garde zal vrijdag op Spa-Francorchamps de eerste vrije training rijden. De reservecoureur van Sauber vervangt Esteban Gutierrez tijdens de eerste anderhalf uur. De Nederlander hoopt dat veel fans hem aan gaan moedigen.

Van der Garde: "Voor mij is Spa-Francorchamps een van de mooiste circuits ter wereld. Het is dicht bij Nederland, dit is mijn thuiscircuit. Ik hou van deze baan omdat het veel snelle, uitdagende bochten bevat. Het is niet makkelijk om de auto goed af te stellen. Je hebt een stabiele wagen nodig voor die snelle bochten. Het is een technisch circuit omdat sommige sectoren een aaneenschakeling van dit soort bochten zijn. En met de huidige auto's hebben we meer topsnelheid, maar minder downforce."

De Nederlander weet dat er weer van alles kan gaan gebeuren op Spa. Door de aard van het circuit zijn er altijd verrassingen te verwachten zoals in 2009 toen Force India plots mee kon strijden om de zege. "Een ander belangrijk aspect op Spa is het weer. Je weet nooit wat er kan gebeuren. Vorig jaar regende het in Q1 en nestelde ik me op P3, dat was wel leuk. Dat maakt Spa zo speciaal."