[Vuelta] Belkin mikt op eindklassement

Belkin gaat met Robert Gesink, Wilco Kelderman en Laurens ten Dam voor het klassement in de Ronde van Spanje. Dat heeft de Nederlandse wielerploeg maandag bekendgemaakt. Gesink en Kelderman gelden als kopmannen, Ten Dam wordt als joker ingezet.

Met Stef Clement, Moreno Hofland, Martijn Keizer en Maarten Tjallingii heeft Belkin nog vier Nederlanders bij zich. Ook de Duitsers Paul Martens en Robert Wagner zijn geselecteerd.

Gesink onderging eerder dit jaar een hartoperatie en trainde daarna in de Verenigde Staten. Hij maakte zijn rentree in de Ronde van Polen. "Voor mij telt natuurlijk het klassement, maar ik hoop ook vertrouwen uit de Vuelta te putten, zodat ik volgend jaar klaar ben voor een normaal seizoen", is hij voorzichtig. "In het verleden heb ik mooie dingen laten zien in de Vuelta, zowel in rituitslagen als klassementen. Ik hoop dat niveau te halen en dan is er veel mogelijk."

Kelderman was in de Giro voor het eerst kopman en denkt nu beter beslagen ten ijs te komen. "Ik weet nu bijvoorbeeld beter hoe ik krachten moet sparen en een leider moet zijn." Kelderman weigert zich gek te laten maken. "Ik ga uit van mijn eigen kracht en ga voor een kort klassement. Dan zien we vanzelf wel hoe ver ik kom."