Gerbrands: "PSV kan ook 'nee' zeggen"

Toon Gerbrands blaakt van ambitie. Volgens de ervaren bestuurder is PSV het aan zijn stand verplicht om te spelen voor de prijzen. Gerbrands verruilde het bestuur van AZ deze zomer voor het algemeen directeurschap bij PSV.

De Eindhovenaren hebben meer financiële mogelijkheden dan zijn vorige club, en daarbij horen de nodige ambities. "Als je het tweede budget van Nederland hebt, ga je dus spelen om prijzen: Europees, voor de beker en voor de titel", zo vertelde Gerbrands in gesprek met BNR. "In Eindhoven hunkeren ze naar echte prijzen. Dan praat je over een landstitel. Dat merk je aan alles. Ook aan spelers die zeggen ‘dat zouden we heel mooi vinden’. Ook van: ‘we willen blijven om die titel te gaan halen’. Dat is iets dat echt geweldig leeft daar."

Zo gaf Karim Rekik bij zijn terugkeer naar Manchester City aan dat hij graag opnieuw verhuurd wilde worden aan PSV, indien hij in Engeland niet aan de bak zou komen. Naar eigen zeggen liet hij aanbiedingen van Olympique Marseille en AC Milan links liggen voor een terugkeer naar PSV.

Afgaande op de eerste competitieronden is PSV er veel aan gelegen om sterkhouders Memphis Depay en Georginio Wijnaldum binnenboord te houden. Beide internationals namen de formatie in de eerste speelronden bij de hand.

Er spelen echter meer belangen dan alleen het sportieve belang, legt Gerbrands uit. "Vanuit sportief oogpunt mag het helder zijn dat PSV er voor zou opteren om Depay, Wijnaldum en dat soort spelers allemaal binnen te houden. Dan heb je een goed elftal en dan kan je mee gaan spelen om prijzen. Dat is wat we willen gaan doen."

"Aan de andere kant is het zo dat die wereld af en toe gek is dat er bedragen vallen waarvan je denkt ‘waar hebben we het allemaal over?’ PSV kan ook ‘nee’ zeggen, maar je hebt ook de speler, de zaakwaarnemer en alles er omheen nodig."