Lotus dropt vorkneus voor 2015

Het Formule 1-team Lotus zal in 2015 aan de start gaan verschijnen met een traditionele neus. Dit jaar maakt het team uit Enstone gebruik van een vorkneus, waarbij het ene deel iets meer uitsteekt dan het andere en zo de eigenlijke neus vormt.

Sinds dit jaar is een lage neus in de Formule 1 verplicht geworden, waarna de teams met creatieve oplossingen zijn gekomen. Zo gebruiken Ferrari en Mercedes de lage neus, Caterham een dubbele neus en Lotus de vorkneus. De meeste renstallen gebruiken echter een puntneus, een oplossing waar autosportfederatie FIA niet blij mee is en daarom zijn er nieuwe regels ingevoerd die ook gevolgen hebben voor Lotus, zo laat technisch directeur Nick Chester weten.

"De manier waarop de regels voor de neus zijn geschreven zorgt ervoor dat het lastig wordt om de huidige neus te behouden. Het is stukken eenvoudiger om een conventionele lage neus te ontwerpen, dus via die route is het eenvoudiger om de crashtest te doorstaan." Voor dit jaar zal de huidige neus volgens Chester behouden blijven. "Er is geen voordeel om het dit jaar nog te veranderen. Vanwege al het werk dat we in de windtunnel al hebben verricht zouden we er zelfs neerwaartse druk mee verliezen."

Lotus E22De Lotus E22 met de vorkneus